http://szabonemarika.blogspot.hu/

BLOG TRANSLATOR Blogfordító

21.10.10

SZIVACS LAPOK


GINA  Szivacs trükkje nekem is elindította a fantáziámat,mit és hogyan  a leírtak alapján jártam el  .Két fajta van Én a vékony lapocskával dolgoztam  Köszönöm Gina a jó ötletet :)
Na én tovább csináltam 8db szivacs lapocskát  raktam egymásmellé és ráterítve a vékony vatex , vasalás újabb 8db és ezt a kívánt  méretik lehet csinálni .Jött a tűzés vajon ezt hogy fogom csinálni ,hát ment ,igaz fog egy kicsit így  az anyag mozgatása a karokat jobban igénybe veszi, de hát a cél érdekébe mindent . Mintát körbe varrtam az anyagon  a maradék üres helyere nem tudom  hogy de sikerült a rózsának látszó  mintákat rá varázsolnom .Hát  elsőre ilyen lett ,nem csináltam még ezt a mintát . Ja és rájöttem gyorsan kell az anyagot mozgatni a gép alatt .Mivel fog az anyag és apró lesz az öltés ,ami húzódást okoz .Táska készült de még csak félig van kész .

7 megjegyzés:

ancsapancsa írta...

Nagyon szép lett!

F.Gina írta...

Szívesen !
Nagyon szépséges lett !

Lonci írta...

Ez csodaszéééép lett:)

Ági írta...

Nagyon szép lett!! A rózsáid pedig csodásak!! Csak jó tanácsként mondom (írom), ha ennél nagyobb méretben, vagy vastagabb szivacson szeretnéd ezt a technikát alkalmazni, akkor vetex helyett inkább vékony anyagot használj (bármit, ha spórolósan akarod, akkor pl selyemmolinó, vagy akár pakisztáni vászon) amit nem rögzítesz előre körbevarrással. A tűzés felvesz az anyagból, mivel szivacs van alatta, így a szélek fele haladva már gond lehet!! A szivacs jobban nyúlik minden irányban, mint a színének szánt anyagod! Így lehetővé válik az is, hogy az anyagod színe fele domborodjon elsősorban a minta, tehát szebb is lesz :-))

Ági

Doris írta...

Sehr schön, toll gequiltet.
Very nice

Steffi írta...

Was für eine schöne Quilt Arbeit, ich bin begeistert und verstehe nicht wo da Fehler sein sollen.
Liebe Grüße
Steffi

Claudia írta...

SUPER !
Ganz liebe Grüße
Claudia