http://szabonemarika.blogspot.hu/

BLOG TRANSLATOR Blogfordító

3.9.11

RÉGI KOR EMLÉKEI

Szeretem és tisztelem a régi dolgokat ,textíliában és a tárgyakban is .Mindig kutakodok csipke ,vászon ,terítő, törölköző és egyéb régi használati tárgyak után. Nekem mindegy hogy mi csak régi és avitas legyen . Szeretem ezeket a kék  porcelán tányérokat  ,petróleum lámpát pulóverembe csavarva hoztam haza nehogy nálam törjön el. De már a lányaim is tudják és mondják jaj ezt vegyük meg jó lesz az zanyunak. Most a nyáron kaptam a szomszéd faluból két régi falvédőt, amit nagyon szépen köszönök kedves Kati néni.Az egyiket már meg "varrtam "vagyis átdolgoztam  le tűztem .




                    Ez még bedolgozásra vár .
Quilting

                           Egy csokorba a gyűjtemény csak a csipkék hiányoznak .

9 megjegyzés:

sandorne0824 írta...

Nagyon szép.Én is szeretem a régi szép dolgokat.Volt 5-6db hímzet falvédőm,de oda adtam a múzeumnak ajándékba.Tavaly volt egy kiállítás falvédőkből.Nagyon sok szép darab volt.Elfelejtettem érte menni,és amikor szóltak mondtam maradjon meg a múzeumnak.

Luca írta...

Marika ez nagyon klassz lett. Tényleg, régen szinte minden konyhában volt a falon falvédő.....

Kata írta...

Csodaszép lett!!!!!

Trudi írta...

Én is szeretem a kék porcelánokat! Csodás lett a falvédő, a profi tűzéseddel! Egyszer láttam egy fiatal iparművészt aki régi konyhai falvédőket készített, nagy sikere volt annak is. (Nagy sikere van a rózsádnak.)

Rita írta...

Drága Marika! Találtam a költözésnél valamit amivel eddig nem tudtam mit kezdjek. Most már viszont tudom hogy hol lenne méltó, megbecsült helye! Küldd el légyszi mailban a címed!
Pusszancs

Marika írta...

RITA!!!RITA!!!!
IMÁÁÁÁDLAK!!!!

Marika írta...

Köszönöm kedves szavaitokat :)
Remény hogy még egy pár évig meg maradnak így megerősítve.
Trudi küldjek :))

Anyinyóka írta...

De szép lett! Milyen jó ötlet, így tovább élnek ezek a csodás régi darabok. Én is nagyon szeretem a szép régi hímzéseket.

Hencsilli írta...

Jaj,de szépek:D Annyira imádom a falvédőket :D A bedolgozásra váró falvédőd férjem nagymamájának is megvan, csak már nagyon viseltes.
Az én kedvenc szövegem: "Az én uram csak a vizet issza, nem is sírom leányságom vissza. " :D Ez a falvédő nagymamámnak volt a sparhelt felett,de már sajnos nincs meg :D
Szóval, nagyon tetszik,hogy így megmented a régi dolgokat :D